top of page

Friday | Perjantai 27.10.

Torrent / Hyöky

Butoh: Anthoni Levonsaari & Riikka Setälä

Soundscape | Äänimaisema: Juha Kuurajärvi

Torrent is an intimate piece about kinship and touch. It is both about the space in-between two lived human bodies and the tactile experiences that arise when such natural worlds meet.

Hyöky on intiimi teos yhteisyydestä ja kosketuksesta. Se kertoo sekä tilasta kahden eletyn ihmiskehon välillä että niistä käsinkosketeltavista tuntemuksista, joita nousee niiden luontojen kohdatessa.

 

Bio:

Anthoni Levonsaari earns his living as a Drama Instructor (BA in Performing Arts), Dance and Somatics Instructor and performing artist. Currently he concentrates on peer learning both with experienced and beginner butoh dancers. He has facilitated groups for butoh enthusiastics since 2016, most recently in Jyväskylä.

Riikka Setälä is a trained actress who has danced butoh for two years, regularly participating in the butoh classes and performances facilitated by Anthoni Levonsaari in Jyväskylä.

 

Juha Kuurajärvi is a composer and folk musician whose main instruments are harmonium, tenor and soprano recorder, voice and shaman drum. Since 2016 he has collaborated with Anthoni Levonsaari, the two of them mainly combining acoustic soundscapes, poetry and butoh.

 

Anthoni Levonsaari on tanssiin ja somaattisiin menetelmiin erikoistunut teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) ja esiintyvä taiteilija. Viime vuosina hän on keskittynyt yhteisölliseen oppimiseen sekä butoh-konkareiden että vasta-alkajien kanssa. Vuodesta 2016 lähtien hän on ohjannut erilaisia butoh-ryhmiä, viimeisimpänä Jyväskylässä.

Riikka Setälä on koulutettu näyttelijä, joka on tanssinut butoh’a kaksi vuotta. Tänä aikana hän on keskittynyt lajiin osallistumalla säännöllisesti Anthoni Levonsaaren ohjaaman butoh-ryhmän toimintaan ja esityksiin Jyväskylässä.

 

Juha Kuurajärvi on säveltäjä ja kansanmuusikko, jonka pääinstumentit ovat harmooni, tenori- ja sopraanonokkahuilu, laulu ja shamaanirumpu. Vuodesta 2016 alkaen hän on työskennellyt Anthoni Levonsaaren kanssa. Yhdessä he ovat luoneet muun muassa äänimaisemia, runoutta ja butoh-tanssia yhdistäviä teoksia.

 

 

https://iloluonto.fi/anthoni/ 

https://iloluonto.fi/juha/

https://www.instagram.com/iloluonto/

bottom of page